



Summit on Transforming Veterans' Care: Patient and Care Coordination Tuesday, June 9, 2015

9:00AM-9:15AM VA's Care for Rural Veterans, 15 min

Gina Capra, Director, Office of Rural Health, US

Department of Veterans Affairs

9:15AM-9:30AM Health Care in Rural America, 15 min

Tom Morris, Associate Administrator, Federal Office of Rural Health Policy, Health Resources and Services

Administration, US Department of Health and Human

Services

Leila Samy, Rural and Veteran Health, Office of the National Coordinator for Health IT, US Department of

National Coordinator for Health 11, OS Departmen

Health and Human Services

9:45AM-10:00AM The State of Health Information Exchange, 15 min

Lee Stevens, Director, Office of State and Interoperability

Policy, Office of the National Coordinator for Health IT,

US Department of Health and Human Services

10:00AM-10:20AM Communities Offering Care to Rural Veterans, 20 min

Dr Brent Pistorese, MD, Kalispell Regional Medical

Center, Kalispell, Montana

Dr David Willis, MD, Heart of Florida Federally Qualified

Health Center, Ocala, Florida

10:20AM-10:30AM Break, 10 min

10:30AM-10:50AM How the VA Is Using Health IT to Care for Veterans, 20 min

Jaime Bennett, Health Exchange Program Manager, Virtual Lifetime Electronic Record, Office of Informatics

and Analytics, US Department of Veterans Affairs

Glen Crandall, Direct Project Manager, Virtual Lifetime Electronic Record, Office of Informatics and Analytics, US

Department of Veterans Affairs

Dr. Kim Nazi, PhD, Management Analyst, Office of Veterans and Consumer Health Informatics, Veterans Health Administration, US Department of Veterans Affairs

10:50AM-11:10AM Veteran Initiated Electronic Care Coordination Project (VIECC), 20 min

Dr Carolyn Turvey, PhD VIECC Project Lead, Iowa City VA Health Care System

Dawn Klein, VIECC Project Manager, Iowa City VA Health Care System

11:10AM-12:00PM Q&A – *Moderated by Leila Samy, 50 min*

12:00PM-1:30PM Lunch – Everyone on their own, 1 hr 30 min

1:30PM-3:35PM Updates: Veteran Initiated Electronic Care Coordination Project, 2 hr 5 min

1. North Florida/South Georgia Veterans Health System, 20 min

Sergio Romero, VIECC Lead

Dr Kendra Siler-Marsiglio, PhD, Director, Rural Health Partnership (Rural Health Network)

Dr David Willis, MD, Heart of Florida Federally Qualified Health Center, Ocala, Florida

2. St. Cloud Healthcare System, Minnesota, 20 min *Brian Vetter*, *My HealtheVet Coordinator*

Joe Wivoda, Chief Information Officer, National Rural Health Resource Center

3. Montana VA Health Care System, Montana, 20 min Jeffery Garden, VIECC Coordinator

> **Rebecca Manna**, Chief Policy Officer, Government Relations, Kalispell Regional Healthcare

4. Iowa City VA Health Care System, Iowa, 20 min *Dawn Klein*, *VIECC Project Manager*

Susan Brown, Health IT Director, Telligen

- 5. Robert J. Dole VA Medical Center, Kansas, 10 min *Laurie Pfeiffer*, Rural Health Program Manager, Robert J. Dole VA Medical Center
- 6. VA Maine Health Care System, Maine, 10 min *Paul Boucher*, *VIECC Coordinator*
- 7. Nebraska Western Iowa Health Care System, Nebraska, 10 min

Patrick Daly, VIECC Coordinator

- 8. Canandaigua VA Medical Center, New York, 10 min *Shenette Dandridge*, *VIECC Coordinator*
- 9. VA Salt Lake City Health Care System, Utah, 10 min *Kirk Davis*, *My HealtheVet Coordinator*

3:35PM-4:00PM Next Steps: Veteran Initiated Electronic Care Coordination Project, 25 min

Dr Carolyn Turvey, PhD Dawn Klein Leila Samy

4:00PM-5:00PM All-hands Discussion, 60 min – Moderated by Leila Samy

End of Meeting